در حالی که روابط در حد دوستی می تواند موجب آرامش آنها و در نتیجه پیشرفت آنها در کار و تحصیل شود.
میزان تاثیـر امیـال مرد و زن چنان شدید و وسیـع است که گاهـی مجرای صحیـح عقل وخرد را به انحراف می کشاند به ویژه زمانی که آتش شهوت شعله ور گردد.
در صورت روابط آزاد و مستـمر جلوه گری های ذاتی وطبیعـی موجود در برخورد و رفتار دختـران موجب جلب توجه پسران ومردان شده وانحراف اذهان و آشفتگی فکر و دل آنها را در پی دارد. واز طرفی هم دختران دائماً به فکر جلوه گری ودلبری اند وپسران نیز در دام آن گرفتارمیگردند به طوری که گاهی برای جلوه گری, زندگی وآینده آنها به اندازه بینی یا خمیدگی مژه های آنان بستگی دارد.
درکنار اینها دختران و پسرانـی که از زیبائـی لازم برخوردار نیستنـد همواره احساس کمبود وحقارت می کنند.
بنا براین روابط آزاد و معاشـرت های بی بند و بار, هیجانها و التهاب های جنسی را فزونی می بخـشد و از آنجا که این غریزه, نیرومند و دریا صفت است, هرچه بیشتر اطاعت شود سرکش تر می شود مانند آتشی که هرچه بیشتر به آن خوراک دهند شعله ورتر می شود.
شهید مطهری در همین زمینه می گوید:"همان طور که محدودیت و ممنوعیت، غریزه را سرکوب و تولید عقده می کند، رها کردن و تسلیم شدن و در معرض تحریکات و تهییجات در آوردن، آن را دیوانه می سازد و چون این امکان وجود ندارد که هر خواسته ای برای هر فردی برآورده شود، بلکه امکان ندارد همة خواسته های بی پایان یک فرد برآورده شود، غریزه بدتر سرکوب می شود و عقدة روحی به وجود می آید.( مسئلة حجاب، ص 130 ـ 140)
اما این که می گویند: انسان نسبت به چیزی که از آن منع شود حریص است، مطلب صحیحی است، ولی نیازمند به توضیح است. انسان به چیزی حرص می ورزد که هم از آن ممنوع شود و هم به سوی آن تحریک شود. به اصطلاح تمنای چیزی را در وجود شخصی بیدار کنند اما او را ممنوع سازند. اگر امری اصلاً عرضه نشود یا کم تر عرضه شود، حرص و ولع هم نسبت بدان کم تر خواهد بود.(مسئلة حجاب، ص105)
و در همین راستا جواب قائلین به روابط آزاد به بهانه «رفع دغدغه های ذهنی جوانان وفراهم شدن امکان پیشرفت» روشن می شود. زیرا وجود روابط آزاد وحاکم شدن التهاب های جنسی باعث میشود در محل درس و شغل خویـش به جای آنکه به کارهـای مربوط به آن بپردازند, متوجه یکدیگر شـده و وقت بسیاری تلف شود وفرصـت جوانی ونشاط و شادابی روحی آنان به هدر رود وبه دنبال آن سرمایه های انسانی ملت از دست می رود.
شاهد این مدعا این که کشورهای پیشرفته ای از نظر علمی مانند فرانسه و ژاپن امروزه به این نتیجه رسیده اند در دانشگاههائی که دختر و پسر را تفکیک کرده اند رشد و پیشرفت علمی بیشتر شده است و حتی این امر در
محیط های کاری نیز موجب بازدهی بیشتر گردیده .لذا شاهدیم در کشور ژاپن بیمارستانهائی مخصوص بانوان تاسیس شده است.
اما اگر برخورد بین دختر و پسر عادی و با ادب و متانت باشد ، نیروی کار دریک کشور دو چندان شده و به جای اتلاف وقت و خوشگذرانی و توجه به امیال جنسی به کار و پیشرفت فکر کرد و اینجاست که اهمیت این مسئله برای همگان روشن می شود.
مثل اون مریضی که می گفت : خوبم ...
اما مُرد ...
☀ وبم آپ کردم ☀