1- به همسرتان بسیار عشق بورزید؛
با دیده احترام به مادر خانواده بنگرید و از او به نیکی یاد کنید، در نتیجه تکریم پدر از مادر، عملا بذر قدرشناسی در خانواده کاشته و درک ارزشها و حفظ حرمتها شکل میگیرد.
2- برای فرزندتان زمان کافی بگذارید:
توجه به علایق فرزند و برنامهریزی برای انجام آنها مثل پارک، سینما، دوچرخهسواری و … و از سوی دیگر تنظیم زمان روزانه یا هفتگی برای همصحبتشدن با فرزند، گفتوگوی دوستانه با فرزندان بهویژه نوجوانان نقش تعیینکنندهای دارد. اگر پدران بتوانند بهعنوان یک مربی علاقهمند، به افکار فرزندانشان گوش داده و به آن احترام بگذارند فرزندان دیگر درصدد کنارهگیری از پدر و خانواده نخواهند بود.
3- احساسات خود را بیان کنید:
اگر فرزندان در خانه محبت را تجربه نکنند با روشهای مخرب دیگر بهدنبال آن میگردند. هر روز به فرزندتان بگویید دوستت دارم. باید توجه داشته باشید محبت، بجا و بهموقع باشد و از زیادهروی بپرهیزید.
4- قاطع باشید و تصمیمات خود را قاطعانه اجرا کنید:
الگوبودن پدر در اجرای قوانین خانوادگی بهعنوان یک سرمشق قلمداد میشود. قوانین خانواده را مشخص و وظایف فرزندان را بیان کنید. اقتدار در سایه مهربانی، دوستی و قاطعیت شکل میگیرد نه در برخورد خشن، ناسزاگویی یا احتمالا کتکزدن.
5- از سرزنش و مقایسه فرزند خود بپرهیزد:
سرزنش نوعی تحقیر فرزند است که موجب ناامنی و اختلال روانی او میشود. مقایسه هم سبب کاهش اعتمادبهنفس فرزند و ندیدن تواناییها و سرمایههای وجودی او میشود.
6- به تحصیل و درس فرزند خود اهمیت دهید:
در جریان امور درسی او باشید و به مدرسه فرزند خود سر بزنید.
7- مستبد نباشید:
بهجای رابطه خشک و آمرانه ارتباطی توأم با گذشت و صبر داشته باشید تا مروت و مردانگی را بیاموزند. سعی کنید بهعنوان یک مشاور در کنار فرزندتان باشید نه یک فرمانده مستبد.